Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой с какво гориво кара и от къде зарежда?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кой с какво гориво кара и от къде зарежда?!?

Понеже не намерих подобна тема, а ми е интересно, дайте да споделим кой с какъв октан кара и от къде сипва. От кои горива е доволен и от кои не. Слагате ли добавки?

Аз лично зареждм засега от ШЕЛ - 95 В-пауър, веднъж съм сипвал добавка за почистване на инжекциона. Мисля да сменям с ОМВ.
    13
    ШЕЛ
    7.69%
    1
    ОМВ
    15.38%
    2
    ЛУКОИЛ
    38.46%
    5
    ОПЕТ
    0.00%
    0
    ПЕТРОЛ
    0.00%
    0
    ЕКО КИНИТРОН
    38.46%
    5
    Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

EKO ама не знам Кинитрон ли е...100 октана или Лукойл 95 октана...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Отностно Дизела - Аз лично сипвам на ШЕЛ , и не защото ми харесва жълтото а защото , имам близки приятели собственици на леярна.
      Те използват дизелово гориво и всеки ден след работа при почистване на горивната камера разбират коя нафта с какво качество е - коя прави по големи нагари , коя е по чиста и тнт.
      Та за сега опита Им показва, че най-добра е нафтата на Шел , и то като се има предвид, че са пробвали почти всички "продавачи" на дизел.
      Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Comment

Първоначално публикувано от SigSauer
        Отностно Дизела - Аз лично сипвам на ШЕЛ , и не защото ми харесва жълтото а защото , имам близки приятели собственици на леярна.
        Те използват дизелово гориво и всеки ден след работа при почистване на горивната камера разбират коя нафта с какво качество е - коя прави по големи нагари , коя е по чиста и тнт.
        Та за сега опита Им показва, че най-добра е нафтата на Шел , и то като се има предвид, че са пробвали почти всички "продавачи" на дизел.
        Това ми хареса! Някой друг с подобна полезна информация за нафтата?

Аз зареждам бензин А95 на OMV, и наскоро пробвах на Shell A95 V-Power. С 30 литра OMV минавам 400км, а със същия литраж с V-Power минавам 350км... Нали уж върви повече и харчи по-малко с V-Power?

Comment

Първоначално публикувано от SigSauer
          Всеки Шел си е за свой крак...
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

За сега от известно време само в шел ама нещо на последък ми се струва 1че шмекеруват с количеството или с качеството
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

И бензин и газ на ЕКО.Специално от газта съм мн.доволен.За бензина не мога да кажа,че съм недоволен(сипвам и 95 и 100),ама и отдавна не съм пробвал на други бензиностанции.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Schell V-Power Diesel, само дето малко солено ми излиза, днес заредих на 2,62 лв./л. Малко ме заболя, като за 60 лв. сипах 22 литра и нещо, ама какво да се прави. Като искам да се возя трябва да си плащам.
                145 1.9 JTD '99

Comment

аз само на ОМВ сипвам , може би защото свикнах покраи служебната кола ... но немога да се оплача за сега (95)... мисля да пробвам следващия път карерата ...
                  Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
                  Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza
                    аз само на ОМВ сипвам , може би защото свикнах покраи служебната кола ... но немога да се оплача за сега (95)... мисля да пробвам следващия път карерата ...
                    напоследък и аз така пък и събирам за топка инак v-power също сипвам. Но смятам, че вмомента омв имат най-качествени горива. Но от друга страна почти всики горива идват от лукоил. много е относително
                    Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                    FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StarChild

напоследък и аз така пък и събирам за топка инак v-power също сипвам. Но смятам, че вмомента омв имат най-качествени горива. Но от друга страна почти всики горива идват от лукоил. много е
                      относително
                      Прав си че всичко е доста относително ... а с тия точки , оставт ми още 6 и ще взема 3-та топка ...
                      Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
                      Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza
                        Първоначално публикувано от StarChild

напоследък и аз така пък и събирам за топка инак v-power също сипвам. Но смятам, че вмомента омв имат най-качествени горива. Но от друга страна почти всики горива идват от лукоил. много е
                        относително
                        Прав си че всичко е доста относително ... а с тия точки , оставт ми още 6 и ще взема 3-та топка ...

хаха и аз така като фулирам служебната кола и няма грешка те пък едни топки две ритания и айде ама е така като за 600лв.
                        Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                        FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                        sigpic

Comment

Карам с ОМВ 100 , и по рядко с Лукоил 98
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

omv 95 ми е идеално понякога като има лев и слагам super100 :P по принцип 95 е най-чистия бензин знам го понеже съм работил по бензиностанции
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Всичко си е до самите бензиностанции /на колко години са им резервоарите, какъв персонал работи, в какво състояние са им помпите/. За количеството е от значение и кога зареждате, дали рано сутрин по хладно или в ранния следобед, когато гумите залепват за асфалта.
                              Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

Working...
                              X